Bakan Akif Çağatay Kılıç ' E bilet uygulaması 400 bini aştı'

SPOR Haber Girişi : 17 Ekim 2014 21:49
Bakan Akif Çağatay Kılıç ' E bilet uygulaması 400 bini aştı'
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç , Türkiye genelinde şu ana kadar 400 bini aşkın e bilet satıldığını ama kart alıp da maça gitmeyenlerin sayısının yüksek olduğunu söyledi.
BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ; E-BİLET UYGULAMASI 400 BİNİ AŞTI

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç , Türkiye genelinde şu ana kadar 400 bini aşkın e bilet  satıldığını ama kart alıp da maça gitmeyenlerin sayısının yüksek olduğunu söyledi. Stat inşaatlarıyla ilgili olarak da ''Yurdumuzun çeşitli yerlerinde devam inşaatlar var. Bunlar da inşallah en kısa zamanda bitecek''dedi.

A Milli Takımının aldığı sonuçları değerlendiren  Bakan Çağatay Kılıç,"Şunu da unutmayalım; başarı kolay gelmiyor. Dolayısıyla burada yapılması gereken; yoğun bir tempoyla en kısa süre içerisinde başarıya nasıl ulaşabileceğimizin konuşulması ve analiz edilmesidir."diye konuştu

Sokak olaylarını değerlendiren Bakan Çağatay Kılıç "Son günlerde yaşamış olduğumuz birtakım sokak olayları meydana geldi. Biz burada, diyalog ve birbirini tanıyan gençlerin çok daha az bu tip olayların içerisinde olacağını düşünüyoruz. Genç kardeşlerimiz bizim için değerlidir. Hükümet olarak irademiz ve dirayetimiz ortadadır" dedi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,  e-bilet alan taraftar sayısında artış görüldüğünü ama kart alıp da maça gitmeyenlerin sayısının yüksek olduğunu söyledi. a milli takımın aldığı sonuçlarla ilgili olarak da '' Başarı kolay gelmiyor. Dolayısıyla burada yapılması gereken; yoğun bir tempoyla en kısa süre içerisinde başarıya nasıl ulaşabileceğimizin konuşulması ve analiz edilmesidir'' dedi.

Bir takım ziyaret ve incelemeler için Bursa'ya gelen Bakan Çağatay Kılıç Timsah Arena Stadyumu'nda yaptığı  inceleme sırasında  gazetecilerin sorularını cevapladı.
E-bilet sahibi taraftar sayısının  400 bini  geçtiğini belirten Bakan Çağatay Kılıç,"Daha az sayıda elektronik bilet satmış olan kulübümüz, daha fazla satmış kulübümüz var ancak şunu da görüyoruz; bazı durumlarda satılmış bilet sayısına bakıyorsunuz ama stada gelen seyirci arasında fark var. Kulüp olarak isim vermeyeceğim, 50 bin e-bilet satmış bir kulübün yaptığı maçta tribünlerde 10-15 bin kişi varsa o zaman başka şeyle alakalı olabilir, bunların da incelenmesi gerekir" diye konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç, yürüttükleri çalışmaların en önemlilerinden birinin, sporda şiddeti engellemek olduğunu vurguladı. Bu durumdan herkesin rahatsız olduğunu bildiren Kılıç, şunları kaydetti:

"Baktığımız zaman, spor otoriteleriyle konuştuğumuz zaman, ortak akıl, ortak fikir olarak geldiğimiz nokta nedir? Hepimiz, spordaki şiddete karşıyız, spordaki şiddeti tasvip etmiyoruz. Bunların sebeplerini araştırıp konuşuyoruz ama kriter olarak ortaya koyduğumuzda ve söylem olarak ortaya çıktığımızda söylenecek tek şey var; şiddete karşıyız. Şiddeti önlemek için de yapmamız gereken bazı şeyler var. E-bilet de bunlardan biri. Bunlarla alakalı Futbol Federasyonunun yeni disiplin yönetmeliğinde yaptığı bazı değişiklikler oldu. Nasıl bir şey olacak, onu göreceğiz ama burada basınımıza da büyük görev düşüyor. Basınımızdan destek rica ediyorum. Sorunu çözmek için yapacağımız çalışmalara hep beraber bakmamız gerekiyor. Ortak olarak kabul ettiğimiz bir nokta var; statlarımızda şiddet istemiyoruz, hakaret ve küfür istemiyoruz, bunu açık açık söylüyoruz. Bunu söylüyorsak ona göre de hareket etmeliyiz. Dolayısıyla spor camiamızın hep beraber bu konunun üstesinden gelebileceğine inanıyorum. Zaman zaman bazı görüşmeler yapıyoruz, durumun nasıl olduğunu irdeliyoruz ama bu süreç devam ediyor. İnanıyorum ki önümüzdeki zaman içerisinde ailelerin stadyumlara geldiği bir dönem yaşarız."dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesince inşaatına devam edilen stadyumda incelemelerde bulunan Bakan Çağatay Kılıç, bu tesisle ilgili çalışmaların güzel bir şekilde devam ettiğini söyledi.
Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve emeği geçen diğer yöneticilere teşekkür ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Stat inşaatıyla ilgili mimari bakımdan ve mühendislerin çalışmalarından dolayı birkaç gün önce ödül alındığını öğrendik. Kolonsuz bir stat olması önemli bir gelişme. Hiçbir kolonu olmayan stat biçiminde olacak. Ticaret alanlarıyla modern, uzun seneler hizmet verecek bir stat olacak. Buradaki çalışmalardan, mimariden, özelliklerden, bizim de inşaat safhasında olan TOKİ ile yaptığımız statlara, bu stattaki özellikleri katabiliriz. Ümit ediyorum ki kısa zamanda, hiçbir kaza olmadan, mart sonu gibi açılışını ilan etmiş olalım. Bursa'nın yeni stadı Bursa'ya hayırlı olsun. Burada centilmenlik ve fair play ile spor ruhuna yakışır şekilde ortaya konacak mücadelenin Bursa'yı başarılara götüreceğini ümit ediyoruz."

Bir gazetecinin,  stadyum inşaatlarıyla ilgili sorusu üzerine  Türkiye  genelinde  25  tesisin yapımının sürdüğünü  hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç  şöyle konuştu:
"Samsun ve Trabzon'daki stadyumların yapımını gelecek yıl tamamlamayı hedefliyoruz. Kocaeli'ndeki stadın temelini üç hafta önce attık. Yurdumuzun çeşitli yerlerinde devam inşaatlar var. Bunlar da inşallah en kısa zamanda bitecek. Tahmin ediyorum ki önümüzdeki iki sene içinde bütün bu inşaatların neredeyse hepsi tamamlanmış ve hizmete girmiş olur" ifadesini kullandı.
Kılıç, stadyumlar konusunda yeni projelerle ilgili inşaat çalışmalarına kısa sürede başlanacağı bilgisini verdi.


- Millilerin eleme maçlarındaki performansı


Bir gazeteci,  A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde ilk üç maçta aldığı başarısız sonuçları hatırlatınca  beklenen, umulan, arzu edilen sonuçların alınamadığını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:


"Teknik heyetimizin, federasyonumuzun, sporcularımızın, herkesin, 'Neden bu şekilde bir sonuç elde edildi, nasıl gidereceğiz?' diye bir çalışma yaptığı kanaatindeyim. Bu sonuçları aldığımıza göre öz eleştiri yapmamız gerekiyor. Eleştiriden kastım şu; oynanan futbolun istediğimiz seviyede olmadığını görüyoruz. Yani burada tek bir unsuru herhangi bir şekilde ayırmanın bir anlamı yok. Demek ki burada toplu olarak eksiklik var. Herkesin, elini taşın altına koyup bunu daha iyi bir seviyeye taşıması gerekiyor. Burada futbolcularımızın da sorumluluğu var, teknik kadroların da sorumluluğu var. Teknik kadro derken sadece Milli Takım teknik kadrosunu değil, bütün kulüpleri kastediyorum. Çünkü Milli Takımda oynayan futbolcularımızın da geldiği kulüpler var. Oradaki performansları, ortaya koydukları çalışmalar doğrultusunda bu iş oluyor. İnanıyorum ki en kısa süre içerisinde soğukkanlılıkla bir analiz yapılarak, eksiğin nerede olduğu, nasıl geliştirilebileceği müzakere edilerek daha başarılı bir yola doğru gideriz. Şunu da unutmayalım; başarı kolay gelmiyor. Yoğun bir çalışmanın, temponun ve hepsinden önemlisi fedakarlığın sonucunda başarıya ulaşmak mümkün oluyor. Dolayısıyla burada yapılması gereken; yoğun bir tempoyla en kısa süre içerisinde başarıya nasıl ulaşabileceğimizin konuşulması ve analiz edilmesidir."

Kılıç'ın inceleme gezisine, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan katıldı. Daha sonra Kılıç, Karaloğlu'nu Atatürk Caddesi'ndeki tarihi Valilik binasında ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi tarihi belediye binasında ziyaretinde yaptığı konuşmada Spor yatırımlarının sadece bina, tesis olarak değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, "Gençlerimiz, sporcularımız, amatör ruhla kendisini geliştirmek isteyen ve gelecekte ülkemizi uluslararası manada temsil edecek olan kardeşlerimizin bu tesislerden en iyi şekilde faydalanıp hazırlanmaları için bunları fırsat olarak görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.