AVRUPA'DA VE TÜRKİYE'DE TEK, DÜNYA DA İKİNCİ

TEKNOLOJİ Haber Girişi : 25 Eylül 2014 23:02
AVRUPA'DA VE TÜRKİYE'DE TEK, DÜNYA DA İKİNCİ
Dünya'da ikinci, Avrupa ve Türkiye'de bir ilk olan deniz üzerinde yapılan Ordu-Giresun Havalimanı bu özelliği ile dikkat çekiyor.
Dünya'da ikinci, Avrupa ve Türkiye'de bir ilk olan deniz üzerinde yapılan  Ordu-Giresun Havalimanı bu özelliği ile dikkat çekiyor.

İnşaatı devam eden Ordu-Giresun Havalimanı Projesi, helikopterle havadan görüntülendi.

2011 yılında başlayan proje, Trabzon ve Samsun havalimanlarının tam ortasında yer alıyor. Ordu-Giresun Havalimanı, iki havalimanına da yaklaşık 170 kilometre mesafede.

Pisti yaklaşık 3 bin metre olacak projenin, toplamda kapladığı alan 30 bin metrekareden fazla.

 Havalimanı. alanın etrafı Karadeniz'in hırçın dalgalarına karşı, dalgakıranlarla çevrili 4-5 metrelik dalgalar etki edemiyor.

"4-5 metrelik dalgalardan etkilenmez"

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, projede Karadeniz'in dalga boyları, dalga gücü, fırtınaların ve kasırgaların şiddetinin sürekli kayıt altında tutulduğunu söylemişti.

En şiddetli rüzgâra ve dalgalara dayanıklı bir havalimanı inşa edildiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, "4-5 metreyi bulan çok şiddetli dalgalarda bile bu proje zarar görmüyor" diye konuşmuştu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.