• İHSANBAŞKAN

ATATÜRK'Ü İSTİSMARCI ZİHNİYETE TERK ETMEYECEĞİZ

GÜNDEM Haber Girişi : 10 Kasım 2019 13:48
ATATÜRK'Ü İSTİSMARCI ZİHNİYETE TERK ETMEYECEĞİZ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ün ebediyete intikalinin 81'inci yılı münasebetiyle Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından düzenlenen anma töreninde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Osmanlı' tepkisi: Hepsi yalan!


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ün ebediyete intikalinin 81'inci yılı münasebetiyle Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından düzenlenen anma töreninde açıklamalarda bulundu. Osmanlı'ya yönelik açıklamalara tepki gösteren Erdoğan, "Son günlerde yine birileri ağızlarına sakız ettiler. Osmanlı'da okuma yazma oranı çok düşükmüş. Osmanlı'nın kendi silah sanayii yokmuş. Osmanlı yönetimi altındaki halklara zulmedilmiş. Hepsi de yalandır, iftiradır" diye konuştu.


Ne Atatürk'ü ne de Cumhuriyet'i istismarcı zihniyete terk etmeyeceğiz.


Sürekli Atatürk denilerek onun mirasına sahip çıkılmaz. Atatürk ve Cumhuriyetimize yapılacak en büyük katkı 2023 hedeflerimize sıkı sıkıya bağlı kalmaktır.


Cumhuriyeti yüceltmek için tüm tarihimizi yok saymaya kalkanlar bize göre kendi geçmişlerinden utananlardır


Bize olan düşmanlığın en önemli sebebi onların kirli ticaretini ifşa etmiş olmamızdır. 


Atatürk ve Cumhuriyet kavramlarını perde olarak kullanıp ülkemizi hedef alanlar oldu. 


Bugün ülkemizdeki hiçbir bireyin sadece kendi çıkarını düşünme lüksü yoktur. Ülkemizin bu cendereden çıkması için birlikte çalışmamız gerekiyor.


Teröristlere parasız veriyorlar. Bize paramızla dahi akıllı bomba vermediler. İnsansız hava aracı istedik vermediler. Şimdi biz silahlı insansız hava aracımızı yapıyoruz. Kötü komşular bizi ev sahibi yaptı. Türkiye'nin asıl gücü ne topu, ne tüfeği, ne süngüsüdür. Türkiye'nin asıl gücü şu insanımızın birliği, beraberliği, kardeşliğidir ve bundan kaynaklanan cesaretidir.


Teröristlerin inlerine gireceğiz demiştik. İnlerine girdik. Şimdi kaçacak delik bulamıyorlar. Terör örgütlerini kullanarak ülkemizi kana ve ateşe boğmak istediler. 


Ekonomimizi hedef alarak bizi eski günlere döndürmek istediler. Oyunlarını bozduk, neticeye ulaşamadılar. 15 Temmuz'da milletimize yapılan darbeyi yine milletimiz sayesinde 16 saatte bertaraf ettik. Bütün mesela inanma


Ülkemize yönelik terör tehditlerini kaynağında bitirmek için kimsenin beklemediği harekatları gerçekleştirdik ve başarıya ulaştırdık. Üç ayrı harekatla Suriye'de terör örgütü kontrolündeki 8 bin 100 kilometrekare alanı güvenli hale getirdik. 365 bin Suriyeli kendi topraklarına döndü. Dönüşlerin sürmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

Etiketler : ATATÜRK
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.