Arş. Yazar Ahmet Seven Hıdırellez Festivalinde At Bindi

SAMSUN HABER Haber Girişi : 14 Mayıs 2017 22:41
Arş. Yazar Ahmet Seven  Hıdırellez Festivalinde At Bindi
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Arş. Yazar Ahmet Seven Kavak'ta KAVKANDER tarafından düzenlenen 1. Hıdırellez Festivalinde at bindi.
 Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Arş. Yazar Ahmet Seven Kavak'ta KAVKANDER tarafından düzenlenen 1. Hıdırellez  Festivalinde at bindi.

Ahmet Seven: "At Binmek Genlerimizde Var"


Gençlerimize çocuk yaştan itibaren at sevgisi ve at binmeyi öğretmenin gereğine inanıyorum. Bu mesajı vermek istedim.

Ahmet Seven'in at üzerinde iki saate yakın süreyle şenlik alanında bulunan davetlileri ve alan dışında piknik yapan vatandaşları tek tek ziyaret ederek selamlaması renkli görüntülere sahne oldu.


Ahmet Seven vatandaşların at binmesine yoğun ilgi göstermesi karşısında son derece mutlu olduğunu ve duygulandığını ifade etti.


At yiğidin yoldaşı hem kardaşıdır

Arş. Yazar Ahmet Seven; "At binmek genlerimizde var. Atalarımız için at sırtında doğar at sırtında ölürlerdi ifadesi büyük anlam taşıyor. Ben de çocuk yaşlardan beri bu sebeplerle atlara karşı büyük sevgim var. At yiğitlerimizin hem yoldaşı hem de kardaşı olmuştur. Birlik ve beraberlik içerisinde anlamlı bir kaynaşma ruhunun oluştuğu festivalde at binerek bu sevgiye cevap vermek istedim. At binmek ifadesi zor, farklı bir duygudur. Bir an da olsa onun sırtında günlerce yol alan insanları, sefere çıkan akıncıları, zaferle dönen yiğitleri hatırlıyorsunuz. Milli bir heyecan yaşıyorsunuz. Bende bu duyguları yaşama fırsat ve imkanı buldum. Gençlerimize çocuk yaştan itibaren at sevgisi ve at binmeyi öğretmenin gereğine inanıyorum. Bir anlamda bunun mesajını da vermeye çalıştım. Benimle birlikte aynı heyecan ve coşkuyu hissettiğine inandığım vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" diyerek konuştu.  


  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.