• İHSANBAŞKAN

ARINÇ 'ESKİDEN BUNLARI YAPANLAR İDAM EDİLİRDİ'

SİYASET Haber Girişi : 14 Ekim 2014 09:04
ARINÇ 'ESKİDEN BUNLARI YAPANLAR İDAM EDİLİRDİ'
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kobani gösterilerinin "terör olayı" olarak nitelendirdi. Onlarca kişinin öldüğü, milyonlarca liralık maddi hasarın meydana geldiği olayları "vahşet" olarak nitelendiren Arınç, "Eskiden bunların cezası idamdı" diye konuştu
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kobani gösterilerinin "terör olayı" olarak nitelendirdi. Onlarca kişinin öldüğü, milyonlarca liralık maddi hasarın meydana geldiği olayları "vahşet" olarak nitelendiren Arınç, "Eskiden bunların cezası idamdı" diye konuştu. 
 
Bakanlar Kurulu Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen toplantı, yaklaşık 5.5 saat sürdü. Toplantı sonrası düzenlenen basın toplantısında Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç açıklama yaptı. 
 
Ağırlıklı olarak, Kobani kuşatmasına Türkiye'nin müdahale etmemesine yönelik yapılan protesto gösterilerine değinen Arınç, "Bu yaygın şiddet olaydır, terör olayıdır" dedi.
 
Yaşananları 'vahşet' olarak nitelendiren Arınç, "Eskiden Türk Ceza Kanunu'nda vardı; canavarca his saikiyle adam öldürmek diye. Bunun cezası da idamdı benim avukatlık yaptığım dönemde. Şimdi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veriliyor"diye konuştu. Arınç'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle: 
 
"Olaylara anında müdahale edildi. Bugün de Efkan Ala ve Bekir Bozdağ, son şiddet olaylarında güvenlik güçlerimizim karşılaştığı imkansızlıkları rapor halinde etraflı bir şekilde gözden geçirdik.
 
POLİSİN YETKİLERİ 
 
Polise verilen yetkilerin yeterli olmadığını düşünüyoruz. Kapsamlı bir iç güvenlik reformu ihtiyacı ortaya çıktı. Almanya'daki yetkileri esas alarak çalışmalara devam edilmesi kararı verilmiş oldu.

ŞEHİTLERİMİZ
 
İki acı olay yaşandı. Birisi Deniz Kuvvetleri'ne ait helikopterin kalkışından kısa bir süre sonra düşmesi ve 4 mürettebatımızın şehit olmadı. Bununla ilgili olarak idari ve adli tahkikat başladı. Bizi burada ilgilendiren helikopterin düşme nedeninin ortaya çıkması bunu henüz bilmiyoruz. 
 
Yine maalesef çevik kuvvetin içinde bulunduğu otobüs Sivas'ta devrildi. 3 polis şehit oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gümüşhane mitinginden dönüşünde meydana gelen kazada şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyorum.
 
KOBANİ EYLEMLERİ
 
Çok acı yaşandı, bu bir terör olayıdır. Vahşice işlenmiş bir olaydır. İnsanlar üst katlardan atıldı, yakıldı, sadece sakallı olduğu için IŞİD'ci bahanesiyle yaşamlarına son verildi, üzerlerinden arabayla geçildi.  
 
Buna sebep olanlar özür dileme erdemini göstermelerini dilerim. HDP MYK toplantısında görüşüldüğü belirtilerek Twitter hesabından sokağa çıkma çağrısı yapılmıştır. Bu olaylarda 2 emniyet mensubumuz şehit oldu. Çatışmalar sırasında 5 örgüt mensubu ölü ele geçirildi.
 
Vandallık o boyutlara vardı ki müzeler, kütüphaneler, kan bağış araçları yakıldı. 37 ilde toplam 1419 olay meydana geldi. Toplam 2039 bina zarar gördü. 34 kişi hayatını kaybetti, 415 vatandaşımız da yaralandı.
 
Bu olaylarda vahşet ön plandadır. Genelde AK Parti ve Hüdapar binalarına zarar verildi. Ağrı Patnos belediye binası yakıldı. Organize terör olaylarıyla karşı karşıya kaldık. Bundan böyle bu tür olaylara kesinlikle müdahale edilecek ve istihbarat imkanları da en iyi şekilde kullanılacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.