AMAZON HEYKELİNİ SORANLARA NE CEVAP VERECEĞİZ?

SAMSUN HABER Haber Girişi : 31 Mart 2018 21:13
AMAZON HEYKELİNİ SORANLARA NE CEVAP VERECEĞİZ?
Ziyaretçiler ve Samsunlu vatandaşlar Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Batıparkta yaptırılan Amazon ve Aslan Heykeline bir anlam veremiyor.
ORAYI GEZERKEN ZORDA KALIYORUZ?

Ziyaretçiler ve Samsunlu vatandaşlar Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Batıparkta yaptırılan Amazon ve Aslan Heykeline bir anlam veremiyor.


ÇOCUKLARIMIZ AMAZON HEYKELİNİ SORARLARSA NE CEVAP VERECEĞİZ?


Her iki heykelin de Türk ve Müslüman kültüründe yer almadığını söyleyen vatandaşlar: "Bu heykellerle ne anlatılmak isteniyor. Hiçbir yapıt  rastgele yapılmıyor. Bunun sebebini öğrenmek istiyoruz. Üstelik Amazon Kadın Heykelinin Yunan efsanesinde yer aldığını ve bu kadınların erkek düşmanı savaşçı kadınlar olduğunu biliyoruz. Bizim nine Hatunlarımız, Şerife bacılarımız, Fatma Çavuşlarımız varken neden bizden olmayan bir varlığın heykeli yapılıyor. Hangi mesaj verilmek isteniyor. Bu kadınlar bu ülke için savaşmış mıdır? Bu ülke için döktükleri tek damla kanı olmayanların çocuklarımıza vereceği bir değer var mıdır? Amazon Efsanesi içerisinde bu savaşçı kadınlar yakaladıkları erkeklerin cinsel organlarını kesip tanrıçalarına armağan etmektedirler. Böyle bir kültürü bizim kültürümüzle nasıl bağdaştırabiliriz? Orayı ziyaret ederken soru soran çocuklarımıza ne cevap vereceğiz. ne diyeceğiz. nasıl anlatacağız. Birileri bunu bize anlatsın. Aslan haykeli de ayrı bir muamma. Neyin simgesi olduğunu bilmeyen yoktur. Hakkında semir konferans veremediğiniz bilgi sunamadığınız bir varlığın heykelini dikmeyi ne ile izah edeceksiniz? Bu nasıl bir anlayıştır. Heykeli buraya yapanlardan bu sorulara cevap bekliyoruz" diyerek konuştular.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.