• İHSANBAŞKAN

AK Parti ile MHP Koalisyon görüşmelerinden sonuç çıkmadı

SİYASET Haber Girişi : 14 Temmuz 2015 15:43
AK Parti ile MHP Koalisyon görüşmelerinden sonuç çıkmadı
MHP kaynaklarından gelen bilgiye göre Devlet Bahçeli'nin "CHP ile deneyin olmazsa seçime gidin" dediği öğrenildi.

AK Parti-Bahçeli ile Davutoğlu'nun görüşmesi yaklaşık 1 saat 45 dakika sürdü...MHP görüşmesi sona erdi.

İŞTE O GÖRÜŞMEDEN KARELER. TIKLAYIN!

MHP kaynaklarından gelen bilgiye göre Devlet Bahçeli'nin "CHP ile deneyin olmazsa seçime gidin" dediği öğrenildi.

Bahçeli, hükümete girmeme görüşünü tekrar etti

Başbakan Davutoğlu, MHP lideri Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ardından açıklama yapıyor. 

Davutoğlu: 7 Haziran'dan itibaren birçok vesileyle gündeme getirdiği şekliyle hükümet ortaklığında bulunmama tarzında bir yaklaşım içinde olduklarını bir kez daha teyiden ifade ettiler

İki parti arasındaki temaslar sürecek.

-Sağlıklı ve güçlü bir hükümet kurma durumuyla karşı karşıya olduğumuzu vurguladık.

/Gösterdikler misafirperverlik için teşekkür ederim. Çok dostane ve samimi bir ortam içerisinde görüştük. Son derece güzel bir görüşme oldu. Karşılıklı tebrikleşmeler sonrasıda Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar konusunda görüş alışverişinde bulunduk. 
 
BAHÇELİ HÜKÜMETE GİRMEME GÖRÜŞÜNÜ İFADE ETTİ
 
-Sayın Bahçeli de son derece açık bir değerlendirmede bulundu.
 
-7 Haziran'dan  itibaren birçok vesileyle gündeme getirdiği şekliyle hükümet ortaklığında  bulunmama tarzında bir yaklaşım içinde olduklarını bir kez daha teyiden ifade  ettiler. Kendilerinin hükümet ortaklığı çalışmasında bulunmama yaklaşımı içerisinde olduklarını ifade ettiler.
 
-Bu kendi tutumlarıdır. Saygı duyuyoruz. Arkadaşlarımızın temas halinde bulunmasının faydalı olacağı konusunu konuştuk.

-Ben kendisine, ekibine bir kez daha gösterdikleri misafirliklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

İKİNCİ BİR GÖRÜŞME OLABİLİR

-Bundan sonraki görüşmeler çerçevesinde hem  arkadaşlarımız arasında, hem ihtiyaç duyulması halinde Sayın Bahçeli'yle bayram  sonrasında ikinci bir görüşme için de tekrar bir araya gelme imkanımız var. Bunun  da her an gerçekleşebileceği konusunda da mutabık kaldık.

-Cumhurbaşkanlığı konusu gündeme gelmedi.

-1 saat 40 dakika içinde Suriye Irak, Türkiye içindeki gelişmeler üzerine çok konu konuşuldu. Türkiye hükümetsiz kalmaması ve Türkiye'nin güçlü bir hükümeti olması konusunda mutabık kaldık. Biz 7 Haziran ile birlikte oluşan tabloyu en iyi şekilde değerlenndiriyoruz. Biz her parti ile aynı mesafedeyiz. 

İBRE CHP'YE DÖNDÜ MÜ?

-'Milliyetçi Hareket Partisi'yle yapılan görüşmeden sonra ibre CHP'ye mi yakınlaştı sorusu üzerine Davutoğlu, şu yanıtı verdi: "Siyasetin hiçbir hesaba sığmayan bir yönü var ki ülke sözkonusu olunca, kritik dönemlerde herkes tutumunu gözden geçirir. MHP'nin tutumu şu an hükümet olmama. Ama biz görüşmeleri aynı görüş ve duyarlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.

ANAYASA MAHKEMESİNİN DERSHANE KARARI

-Türkiye'de eğitim politikalarını belirleme hakkı,  yetkisi, sorumluluğu siyasi iradeye aittir. Gerek yasal çerçeve gerek  Türkiye'deki güçler ayrılığı esasına göre dış politika, ekonomi politikaları,  sosyal devlet politikalarını yönetmek nasıl halkın seçtiği hükümetlerin uhdesinde  ise eğitim politikalarını belirleme de halkın seçtiği hükümetlerdedir. Eğitim  politikalarının ne olacağına karar verecek makam yürütme erkidir.

-Bugünlerde bu tip kararlardan hareketle kimse  tekrar Türkiye'de yürütme erkinin sorumluluğunu taşıdığı konularda farklı  tavırlar alınabileceği gibi bir vehme kapılmamalıdır. Hukuka saygımız var,  Anayasa Mahkemesinin gerekçeli izahını, çerçevesini göreceğiz ama bu konulardaki  kararlı tutumumuzda da bir değişiklik olmadığını ifade etmek isterim.

 




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.