• İHSANBAŞKAN

AHSEN VAKFI Yönetimi Başkan Yılmazı ziyaret etti

DERNEK-SENDİKA Haber Girişi : 27 Ocak 2013 17:04
AHSEN VAKFI Yönetimi Başkan Yılmazı ziyaret etti
Dini, Tarihi ve Kültürel Önem Taşıyan Mekanları Araştırma, Tanıtma ve Yaşatma (AHSEN) Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Tekeci ve üyeler, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz?ı makamında ziyaret etti.
 Dini, Tarihi ve Kültürel Önem Taşıyan Mekanları Araştırma, Tanıtma ve Yaşatma (AHSEN) Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Tekeci ve üyeler, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz?ı makamında ziyaret etti. Burada vakıf olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Tekeci, özellikle ülke geneline yayılan ancak bakımsızlık ve ilgisizlik sebebiyle harap durumda olan türbeleri ihya etmek için çalıştıklarını ve birçok türbeyi ortaya çıkardıklarını söyledi.

AHSEN Vakfı Başkanı Tekeci, uzun ve zorlu bir süreç sonucunda ve Türkiye?de ilk defa yapılan bir çalışmayla ?Evliya Atlası Samsun? adlı bir kitap hazırladıklarını belirterek, ?Bu kitapta, Samsun ve ilçelerinde tespit ettiğimiz 134 türbenin fotoğrafları, bilgileri, coğrafi koordinatları ve adresleri yer alıyor. Çok özel bir çalışma oldu, ben bile Samsunlu olmama rağmen bu türbe sayısına şaşırdım. Bu kitap basıldıktan sonra 20 evliya daha tespit ettik, onları da ilave edeceğiz. Sonraki hedefimiz, bu çalışmayı bütün illere yaymak.? dedi.

Başkan Yılmaz da bunun çok anlamlı bir çalışma olduğunu vurgulayarak, ?Samsun?un manevi ve kültürel altyapısına katkı vereceğini düşündüğüm bu eser için AHSEN Vakfı yönetimini ve emeği geçenleri gönülden tebrik ediyorum. Bu tür çalışmalar aslında inanç turizmi açısından da bir eksikliği kapatıp hareketlilik getirecektir.? şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.