• İHSANBAŞKAN

AHMET SEVEN KAVAK- GÖÇEBE KÖYÜNDE BAYRAMLAŞTI

DERNEK-SENDİKA Haber Girişi : 22 Ağustos 2018 00:33
AHMET SEVEN KAVAK- GÖÇEBE KÖYÜNDE BAYRAMLAŞTI
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı ve aynı zamanda Kavak İlçesi Göçebe Mahallesi Derneği Başkanı Ahmet Seven Baba Ocağı Kavak Göçebe Köyünde hemşehrileriyle biraraya gelerek bayramlaştı.
ARAŞTIRMACI-YAZAR AHMET SEVEN MEMLEKETİ KAVAK-GÖÇEBE KÖYÜNDE BAYRAMLAŞTI

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı ve aynı zamanda Kavak İlçesi Göçebe Mahallesi Derneği Başkanı Arşt. Yazar Ahmet Seven Baba Ocağı Kavak Göçebe Köyünde hemşehrileriyle biraraya gelerek bayramlaştı. 

Ahmet Seven Kurban Bayramı Namazını birlikte kıldığı baba ocağı olan Samsun-Kavak İlçesine bağlı Göçebe köyündeki hemşehrileriyle bayramlaştı. Seven ayrıca kurbanını da köyünde kesti.

Seven yaptığı açıklamada: " Kurban Bayramının Milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu yıl baba ocağımız olan Kavak İlçemizin güzel köylerinden birisi olan Göçebe köyümüzde hemşehrilerimle birarada bayram yaşamanın sevinci içerisindeyim. Bayramlar akrabaların, dostların birbirleriyle kaynaşmasını da sağlıyor. Bugün burada bulunmaktan büyük haz aldım. Hemşehrilerime teşekkür ediyorum" diyerek konuştu. 

Ahmet SEVEN

     1966 yılı Samsun Kavak İlçesi/ Göçebe Köyü doğumlu. Orta ve lise tahsilini Samsun İHL tamamladı. AÖF "Halkla İlişkiler" Bölümünden mezun oldu. Uluslararası İlişkiler okudu. Basında ilk yazısı 1984 yılında "Yeni Devir" Gazetesinde 'Bekleyiş' başlığıyla çıktı.


     Daha sonra birçok dergi ve gazetede şiir, makale, deneme ve köşe yazıları yayınlandı. l989-l993 yılları arasında "19 Mayıs Haber" gazetesini neşretti.  Kültür, sanat ve edebiyat içerikli “Yel Değirmeni" ve "Yol Haritası " isimli TV.   


Programlarında yapım ve sunuculuk yaptı. 
Faaliyetlerinden dolayı birçok ödüle sahip bulunan Seven, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) ve Türkiye İlim Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) gibi yazar kuruluşlarının da üyesi olup İLESAM Samsun İl Temsilciliğini yürütmektedir.  


2012-2014 tarihleri arasında Samsun-İlkadım Belediye Başkan Yardımcılığı görevi de yapan Ahmet Seven 2016 yılında emekli oldu.


     Kurucusu olduğu (2005) "Samsun Yazarlar Derneği" (SAY-DER)'in Başkanlığını yapmaktadır.

 

     Seven'in yayınlanan eserleri:

1- Söz Açılınca. Sönmez Matbaa ve Yayınevi- Samsun l994 

2- Meşhur Sözler Antolojisi- Seha Neşriyat-İstanbul l996 

3- Tarihin Anlattıkları- Suffe Yayınları İstanbul l997 

4- Altın Sözler-Samsun l997 

5- Edebiyat Dünyamızdan Seçme Şiirler- Samsun 1999 

6- Sözün Özü. Pınar Gazetecilik ve Yayıncılık l999 

7- Altın sözler (2)

8- Dünden bugüne iz bırakan Altın Sözler Etüt Yayınları 2016

9- Türk Güreşinin Sembol İsmi YAŞAR DOĞU - 2016 Ankara-1-2. Baskı

10-Milli Mücadele Kahramanı Dağköylü Fatma Çavuş 2018 Samsun

11-Tarihten Bir Demet 2017 Samsun

12 Türk Büyüğü Cihan Pehlivan Yaşar Doğu 2017 Samsun


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.