AHMET SEVEN'DEN ŞEHİTLER HAFTASI MESAJI

SAMSUN HABER Haber Girişi : 15 Nisan 2019 18:51
AHMET SEVEN'DEN ŞEHİTLER HAFTASI MESAJI
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven: '14-20 Nisan' da başlayan Şehitler Haftasında Bu Cennet Vatan için canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi Rahmetle anıyor, gazilerimize uzun ömürler diliyorum' diyerek konuştu.

AHMET SEVEN ŞEHİTLER HAFTASI MESAJI YAYINLADI


Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven Şehitler Haftası nedeniyle Türkiye Şehit, Gazi Dul ve Yetimler Derneği Samsun Şubesini ziyaret etti. Samsun Şube Başkanı Necati Yılmaz'la görüşen Seven 'Şehit ve Gazilerimiz bizim onurumuzdur' dedi


AHMET SEVEN YAYINLADIĞI MESAJDA: 


"Yaşadığı topraklara vatan gözüyle bakanların derdi can değil canandır. Milletimizin cananı da vatandır. Yeryüzünde vatan sevgisinin dededen toruna geçtiği tek milletiz. Dünyada hiçbir şey bu milleti vatan ifadesi kadar heyacanlandırıp coşturmamıştır. Gün gelmiş evladının ismini bile vatan koyarak sevgisini onda yaşatmaya çalışmıştır. Vatan bize, biz vatana sevdalıyız derken bizi haklı kılan binlerce sebep vardır.  Büyük milletlerin derdi ve çilesi büyük olur. Mevlam dağına göre kar verir demişler. İşte biz de vatan uğruna çok ağlamış, çok gülmüşüz.

 

Onun için vatan varsa her şey var, yoksa hiçbir şey yoktur. Gözünde kilometrelerce toprak ile bir taşın değeri aynıdır. Bilir ki vatan olmazsa din olmaz, aşk olmaz, huzur olmaz. Namus olmaz, şahsiyet olmaz, şeref olmaz. Olanların da bir kıymeti olmaz. Daha doğrusu alnında vatan varsa ben varım, yoksa bende yokum anlayışı yazılıdır. Bu manada kaderi vatanının kaderiyle aynıdır.

 

Biricik evladını askere gönderirken elini kınalayıp konu komşu dualar yapan, davul zurnalarla yolcu eden başka bir millet var mıdır?  Asker ocağını peygamber ocağı bilen, ocaktaki aşı şifa niyetiyle yiyen, şehadeti en büyük arzu ile dileyen bir millet. Bim buralarda cephede kalana şehit, geri dönene gazi diyorlar. İşte böyle bir milletin yaşadığı toprağa da vatan diyorlar.

 

Bizim kavlimize göre şehitlik, makamların en yücesidir. Mukaddes kitabımız bizi vatan yolunda can verenleri ölü gözüyle görmekten men eder. Onlara ölüler demeyiniz hatırlatmasında bulunur. Ardından da; “Onlar diridir fakat siz bilemezsiniz” hatırlatması gelir.

 

Vatan ömrünü, ona ömür katanlardan alır. Ona ömür katmak, yolunda can vererek şehit olmaktır. Bir gerçektir ki vatan sana can feda diyerek yola çıkanlar, sözlerini Vatan sağ olsun diyerek bitirirler.

 

Kendi tarihlerini yazıp öğrenmekten mahrum kalanlar başkalarının yazdığı tarihleri okumak, hatta yaşamak zorunda kalırlar" dedi.


Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven: '14-20 Nisan' da başlayan Şehitler Haftasında Bu Cennet Vatan için canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi Rahmetle anıyor, gazilerimize uzun ömürler diliyorum' diyerek konuştu.  

Etiketler : AHMET SEVEN
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.