• İHSANBAŞKAN

657. TARİHİ KIRKPINAR GÜREŞLERİ BAŞLIYOR

SPOR Haber Girişi : 09 Temmuz 2018 23:25
657. TARİHİ KIRKPINAR GÜREŞLERİ BAŞLIYOR
657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nin ilk gününde, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki tren kazası nedeniyle davul ve zurna çalınmayacak.

YAĞLI GÜREŞLERİN OLİMPİYATI OLARAK BİLİNEN KIRKPINAR GÜREŞLERİ BAŞLIYOR


657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nin ilk gününde, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki tren kazası nedeniyle davul ve zurna çalınmayacak.


Edirne Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, geleneklere göre Kırkpınar  davul ve zurnacıları, belediye başkanının belediyeye girişinde karşılama merasimi için hazır bekledi.


Belediyeye gelen Belediye Başkanı Recep Gürkan, davulculara Çorlu'da meydana gelen tren kazasında 24 vatandaşın yaşamını yitirdiğini bu nedenle bugün davul ve zurna çalınmayacağını söyledi.


Geleneğin devam etmesi için tokmağın bir kez davula sessizce vurulmasını isteyen Gürkan, şunları kaydetti:


"Öncelikle Kırkpınarımız hayırlı, uğurlu olsun. Akşam biliyorsunuz Çorlu'da meydana gelen tren kazasında 24 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Tabii Kırkpınar da bir gelenektir. 657 yıldır her koşulda devam etmiştir. Ama bugün de davul çalacağımız, zurna çalacağımız bir gün değildir. Ama geleneği de bırakmayacağımız bir gündür. Çünkü her şartta bizim geleneğimiz devam eder. O yüzden hem geleneği sürdürmek hem de kaybettiğimiz vatandaşlarımızın hatırasına saygı göstermek için tokmağımız davulumuza bir kez vuracak, geleneğimizi yaşatmış olacağız ama bugün başka da davul ve zurna çalmayarak, kaybettiğimiz vatandaşlarımızın hatıralarına da saygımızı göstereceğiz.”


Ayrıca davul zurna ekipleri, tren kazası dolayısıyla kollarına siyah kurdele taktı.


Bu arada, bu akşam festival kapsamında düzenlemesi planlanan konserler ile 25 Kasım Stadyumu'ndaki program iptal edildi.


657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri, açılışı saati olan 18.00'de toplanacak kortejin sessiz bir şekilde Atatürk Anıtı'na yürüyerek anıta çelenk bırakmasıyla başlayacak.


Festivalin içerisinde yer alan yağlı güreşler ise 13 Temmuz Cuma günü başlayacak. Festival ve güreşler 15 Temmuz Pazar günü sona erecek.


AHMET SEVEN: YAŞAR DOĞU NEZDİNDE GÜREŞÇİLERE BAŞARI DİLEDİ


Samsun Yazarlar Derneği Başkanı ve Yaşar Doğu'nun Hayatı isimli kitabın yazarı Ahmet Seven bir mesaj yayınlayarak Kırkpınar güreşlerine katılan güreşçilere başarı dileğinde bulundu.


Seven: '09-15 Temmuz 2018 tarihleri arasında yapılacak 657.Kırkpınar Güreşlerinde Er Meydanına çıkacak olan güreşçilerimize ve görev alanlara başarılar diliyorum. 

Türk Güreşinin Sembol İsmi Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu YAŞAR DOĞU'nun şahsında ahirete irtihal etmiş güreşçilerimizi Rahmet ve Şükranla anıyorum' dedi


Ahmet Seven  

SAMSUN YAZARLAR DERNEĞİ BAŞKANI 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.