• İHSANBAŞKAN

'Açıl kabağım açıl' kitabına Samsunlu Yazarlardan Tepki

SAMSUN HABER Haber Girişi : 09 Kasım 2017 21:55
'Açıl kabağım açıl' kitabına Samsunlu Yazarlardan Tepki
Masalcı Dede diye bilinen Yücel Feyzioğlu'nun 'Açıl kabağım açıl' isimli kitabında yer alan bir masalda geçen sapık ifadelere Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven'den tepki geldi.
 Dede diye bilinen Yücel Feyzioğlu'nun 'Açıl kabağım açıl' isimli kitabında yer alan bir masalda geçen sapık ifadelere Samsun Yazarlar Derneği  Başkanı Ahmet Seven'den tepki geldi. 



SAMSUN YAZARLAR DERNEĞİ BAŞKANI AHMET SEVEN YAPTIĞI AÇIKLAMADA ŞUNLARI SÖYLEDİ;

"Masalcı Dede diye bilinen Yücel Feyzioğlu'nun "Açıl kabağım açıl" isimli kitabında yer alan bir masalda geçen edep dışı ifadeleri burada tekrarlamak istemiyorum. Söz konusu bölümler medyada yeterince yayınlanmış bulunmaktadır. Adı geçen kitap çocuklarımızın zihnini daha fazla kirletmeden acilen toplattırılmalı ve yazarın diğer eserleri de tekrar gözden geçirilmelidir. Bu yazarın okullara tavsiye edilen eserini inceleyip onay verenler de görevlerini ihmal etmiş olmalarından dolayı cezayı müeyyide anlamında karşılıksız kalmamalıdır. Bu vesileyle Milletimizin ahlak değerlerinden uzak sapık ve sapkın ruhlu yazar müsveddelerini bir kez daha  şiddetle kınadığımı belirtmek istiyorum. Ne suretle olursa olsun böyle ahlak dışı eseri kaleme alanları yazar, eserlerinin de kitap olarak kabul görülmemesini hatırlatmak istiyorum. Bu hadise çocuklarınıza alacağınız her kitabın öncelikle veli ve öğretmen filtresinden geçirilmesi gerektiğini göstermiştir. Çocuklara verilecek her kitap öncelikle öğretmen ve veli tarafından da incelenmesi gerekmektedir. Ayrıca okuyun da hangi kitap olursa olsun anlayışı da bu olayla birlikte iflas ettiği görülmektedir. Yazarın hikayede geçen ahlak dışı konuyu savunması özrü kabahatinden büyük sayılacağı için hükümsüz olarak değerlendiriyorum" 
AHMET SEVEN
SAMSUN YAZARLAR DERNEĞİ BAŞKANI 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.