• İHSANBAŞKAN

2018 YOZGAT SÜRMELİ ŞİİR ŞÖLENİ

GENEL Haber Girişi : 26 Mayıs 2018 18:58
2018 YOZGAT SÜRMELİ ŞİİR ŞÖLENİ
2018 Sürmeli Şiir Şöleni ve Âşıklar Bayrağı güzel anılar ve güzel duygularla sona erdi. Şehrimiz adına unutulmaz ve seçkin bir program olarak kayda geçtiğine inanıyoruz
2018 YOZGAT SÜRMELİ ŞİİR ŞÖLENİ


Ahmet SARGIN
Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı 
Yozgat İleri Gazetesi Köşe Yazarı


1996 Yılında başladığımız ve Yozgat televizyonlarında devam ettirdiğimiz “Sürmeli Şiir Şölenleri” “ devam ediyor. Evet yılmadık, bıkmadık, usanmadık aynı heyecan ve aynı hevesle bu programları yapıyoruz. Neden diyeceksiniz? Kültürümüzü yaşatma, yeni nesillere aktarma ve ilimizi tanıtma adına hevesle yapıyor, şehrimizin tanıtımını öne çıkarmaya çalışıyoruz. “Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği Derneğini” 2006 yılında kurmuştuk, daha sonra 2015 de “ Yozgat Şair ve Yazarları Derneği” olarak yeniledik bu isimle devam ettiriyoruz. İlimizde yüzlerce gazeteci, şair, yazar- ozan konuk ettik. İl dışında yapılan kültür ve sanat faaliyetlerinde de ilimizi onurla temsil etmeye çalıştık.

2018 Yılında da yine güzel bir etkinliğe imza atmış olduk. Sürmeli Şiir Şöleninin yanı sıra, “Okullarda Okur- Yazar Buluşması “ ile ses getiren, dikkat çeken bir organizasyon oldu. Bu yılki programımıza kimler katıldı: Ankara’dan, Ali Karaca, Durak Turan Düz, Murat Duman, Rifat Çakır, Adnan Şahin, Samsun’dan Ahmet Seven, Kütahya’dan Ayşe Ceyhan Düzgün, Züleyha Özbay Bilgiç, Nevşehir’den Ayşe Paslanmaz, İstanbul’dan, Bahar İkbal Önal, Leyla Gül Varoğlu, Kırşehir’den Derviş Ekim, İsa Erdoğan, Bursa’dan, Gönül Aydemir Adıgüzel, Tokat’tan Hasan Akar, Rasim Yılmaz, Amasya’dan Mustafa Ayvalı, Kayseri’den Şeyhmus Çiçek, Eskişehir’den Şerife Gündoğdu, Kahramanmaraş’tan Zahide Eskici katıldılar…
Yozgat’tan da konuklarımız vardı: Hakkı Yurtlu, Ekrem Gürer, Sunucumuz Yasemin Doğru, Murat Erciyas, Songül Yurdagül, Kelami Akdemir, Neşet İçöz, İdris Gümüş, Osman Yüksel, Erdoğan Bektaş, Osman Şahbaz, Arzu Karademir, Emre Akdağ, Rıza Doğangönül, Kadir Asil, İsmail Salman, gurbetçi hemşerimiz Doğan Tufan, Dursun Ayer’de aramızdaydı.

Salon Programımız rahmetin gölgesinde geçti, yoğun yağmur altında icar ettik. Güzeldi, seçkin ve saygın bir ekip vardı. Dostlarımız aramızdalardı, hepsine teşekkür ediyoruz. Uyumlu, seçkin ve saygın insanlarla güzel bir salon programı gerçekleştirdik. Bir gün önce ise okullarda öğrencilerimize yönelik “ Okur- Yazar Buluşması” nı gerçekleştirmiştik. Arkadaşlarımız bu programı harika buldular ve öğrencilere faydalı olduğunu vurguladılar. 5 Ayrı okulda gerçekleştirdiğimiz etkinliğin tadına doyamadıklarını ifade ettiler ve memnuniyetlerini dile getirdiler. Şair ve yazar arkadaşlarımıza hassaten teşekkür ediyoruz.

2018 Sürmeli Şiir Şölenimize katkı sağlayan kurumlara: Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Yozgat Valiliğimize, Vali Yardımcıları Şükrü Çakır ve Faruk Ekiz’e, İl Kültür Turizm Müdürü Metin Halıcı’ya, Müdür Yardımcısı Ahmet Elmalı ve Kültür Müdürlüğü Personeline, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ve Şube Müdürü Adem Öztürk’e, İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu’ya, Hayri İnal Konağı Sorumlusu kardeşimiz Önder Yaşar’a, Özel Müze Sahibi Mehmet Saygı’ya, başarılı sunucularımız Rifat Çakır ve Yasemin Doğru’ya, bizi yalnız bırakmayan dernek başkanlarına, yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza (İsmail Koçak, Tarık Yılmaz, Ekrem Gürer’e) ve tüm şair- yazar dostlarımıza teşekkür ediyor saygılarımızı sunuyoruz.

Ayrıca “ Okur- Yazar Buluşması” programımızda bize yardımcı olan ve imkânlarını seferber eden: Ayşe Ilıcak İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İdris Çetin’e, Merkez Ortaokulu Müdürü Mustafa Uyar’a, Şehit Bahadır Buharalıoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Adil Arslan’a, Şehitler Fen Lisesi Müdürü Fatih Başkal’a, Gazi Mustafa Kemal İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Yaşar Doğru’ya, ilgili okul öğretmen ve idarecilerine, sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyoruz.

2018 Sürmeli Şiir Şöleni ve Âşıklar Bayrağı güzel anılar ve güzel duygularla sona erdi. Şehrimiz adına unutulmaz ve seçkin bir program olarak kayda geçtiğine inanıyoruz… Şair- yazar dostlarımız bunu anılarında, şiirler ve makalelerinde dile getiriyorlar onlara da hassaten teşekkür ediyoruz. Yeni güzel programlarda buluşmak dileğimizle…

Ahmet SARGIN
Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı 
Yozgat İleri Gazetesi Köşe Yazarı
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.