• İHSANBAŞKAN

120 bin yeni istihdam sağlanacak

EKONOMİ Haber Girişi : 02 Nisan 2015 11:27
120 bin yeni istihdam sağlanacak
Başbakan Davutoğlu; Toplum yararına çalışan sayısını artırıyoruz. 120 bin yeni istihdam sağlayacağız.

TOPLUM YARARINA 120 BİN İSTİHDAM

Toplum yararına çalışan sayısını artırıyoruz. 120 bin yeni istihdam sağlayacağız.

Yatırım teşvikleri bağlamında, yatırımlara daha çok vergi indirimi sağlıyoruz. Bildiğiniz gibi vergi indiriminde, bir yatırım bir işletme dönemi var. yatıorım döneminin teşvik edilmesi, ilk aşamada yapılacak destek anlamına geliyor. 2015-2016'da yatırım döneminde, elde edecekleri tüm kazançlara daha yüksek miktarda vergi indirimi uygulanacak. Yatırıma katkı tutarının, oranları, birinci bölgede daha önce hiç yoktu. Şimdi yüzde 50 artırıyoruz. İkinci bölgede yüzde 10'dan yüzde 55'e çekiyoruz. Üçüncü yüzde 20'den, yüzde 60'a. Beşinci bölgede yüzde 70'e. Altıncı bölgede yüzde 80'e muhafaza ediyoruz.

Yüksek teknoloji yatırımlarına tam destek vereceğiz. Bir çok ARGE toplantılarında da gündeme getirdim. Yatırımlar, beşinci bölge desteklerinden yararlandırılacaktır.

Yeni yatırımcıya daha fazla destek, vergi indirimi sağlayacağız. Şu anda birinci bölge için, teşvik uygulamalarında yüzde 10 olan oran, 15'e, ikinci bölge için 15'ten 20'ye artırıyoruz. Büyük ölçekli yatırımlarda ise 20'den 25'e, ikinci bölgede 25'ten 30'a getirilecek.

Beşinci adımımız. Sigorta primi işveren hissesi desteği de hem süre hem oran itibariyle artırılıyor. Şu anki mevcutta sigorta primi işveren desteği, birinci bölgede yokken iki yıla, ikinci bölgede üç yıla, üçüncü bölgede üç yıldan beş yıla çıkarılacak. Bunlar da yatırım esnasında yatırımcıya verilen destekler.

Finansmana erişim imkanları? Finansmana erişim alanının genişletilmesi konusunda önemli kararlar aldık. Özkaynak kullanımına vergi kolaylığı. Tam destek sağlanacak. 25 Mart'ta kabul edilen kanun ile, öz sermaye ile finansmana vergi kolaylıkları getirilmişti. Sermaye artırımı yapan şirketler için, sermayenin belirli bir kısmı kurum kazancından indirilebilecektir. Şirketler kredi almak suretiyle, borçlanarak yaptıkları yatırımlardan çok daha avantajlı şekilde, yaptıkları yatırımlarda teşvik edilecektir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.