TÜRKİYE'DE BİR MARKA İSİM; AHMET GÜNDOĞDU

TÜRKİYE'DE BİR MARKA İSİM; AHMET GÜNDOĞDU 

 Ahmet Gündoğdu 1992'te merhum Mehmet Akif İnan'ın bir mektubuyla Eğitim-Bir-Sen Bakırköy İlçe Temsilciliği'ni kurup ilçe başkanlığıyla sendikacılığa başlayıp öğretmenlik hayatında olduğu gibi sendikal hayatında da başarılı bir sürece imza atmaya başladı.  Daha sonra sırasıyla Eğitim Bir Sen Genel Başkanlığı ve ardından Memur Sen Genel Başkanlığı görevlerine seçildi. Bu süre içerisinde Genel Başkanı bulunduğu sendikaya ve iş kollarına taşıdığı misyona uygun olarak vizyon kazandırmasını bildi. 

MEMUR SEN'E BAĞLI TÜM İŞKOLLARI YETKİLİ SENDİKA OLDU

Gündoğdu'nun lider kişiliği ve kattığı heyecan bünyesinde görev yapan tüm genel başkan ve bunlara bağlı olmak üzere Anadolu'nun en ücra köşesine kadar tüm üyeleri etkiledi. Memur Sen'e bağlı tüm sendikalarda bir hareketlilik hissedildi. Sendikanın tüm iş kolları üye akınına uğradı. Bir çoğu kısa zamanda yetkili sendika konumuna yükselirken bu başarı Memur Sen'e bağlı 11 iş koluna yansıyarak tarihi bir rekora imza atıldı. Kuşkusuz başarıların artmasında Gündoğdu'nun etkisi büyük oldu. Davetli olarak gittiği yerlerde coşkulu ve heyecanlı konuşmalarıyla yaptığı konferanslar büyük ilgi gördü. Daha önce birkaç odadan ibaret olan çalışma binaları bu gelişmeler karşısında revizyona uğrayarak modern binalara dönüştü.

YENİ TÜRKİYE'NİN MİMARLARI ARASINA GİRDİ

Türkiye'de sendikacılık alanında yeni bir dönem başlıyordu. Bu dönemin öncü lideri de kuşkusuz Ahmet Gündoğdu'ydu. Gündoğdu ile yalnız Memur Sen'e değil, Türkiye'deki sendikal hayata da gün doğmuştu. O artık önden giden öncü bir isimdi. Kimileri tarafından takip ediliyor, kimileri tarafından da taklit ediliyordu. İhtişamdan yana değildi, sevmiyordu da. Ancak Memur Sen'in vizyonu da taşıdığı misyona uygun olmalıydı. Bunu yüzbinlerce üyesinin katılımıyla tertiplediği gerek meydan gerekse salon toplantılarında açıkça hissettiriyordu. O, günü kazanmak yerine yarınlara örnek bir sendikal miras bırakmak gayretindeydi. Lider kimlik ve kişiliği bu yönde başarılı olmasına önemli katkı sağlıyordu.

O HEP ÖNDE OLDU ÖNCÜ OLDU 

O hiç bir zaman pusudaki adam olmadı. Meydanda, ekranda, kürsüde artık hep o vardı. Muhatapları onunla birlikte aynı sahneyi paylaşmaktan ürker ve çekinir hale gelmişlerdi. Zira o hakikati yılmadan korkusuzca bir o kadar da dobra söylemesini biliyordu. Hak adamıydı, haklılığı da kuşkusuz buradan geliyordu. Açıkça söylenebilir ki Memur Sen'de iki dönem yaşanmaktadır. Birincisi Ahmet Gündoğdu öncesi, ikinci dönem Ahmet Gündoğdu ile başlayan dönemdi. Her kurumda lider kişiliğe şu veya bu sebeple  elbette tepkisi olan veya itirazı bulunanlar olabilir. Ancak Gündoğdu'lu yıllar içerisinde Memur Sen Altın Çağı'nı yaşamaktaydı. Bu konuda hem fikir olmayan yoktu. Yerinin doldurulması oldukça güç bir isim haline gelmişti.

AHMET GÜNDOĞDU'DAN GELECEĞE HİZMET BEKLENİYOR

Elbette Gündoğdu'nun kişiliği yalnızca Sendikal çalışmalarla sınırlanamaz. Sınırlanmamalı da. Türkiye'nin Demokrasi alanında yaşadığı zor yıllarda çıkış noktasında önemli görevler alıp başarıyla sonuçlandırması unutulmayacak katkılardan birisi olarak tarihe geçecektir.  Şimdi Türkiye bu zorlu yıllarında Ahmet Gündoğdu'dan daha çok hizmetler beklemekte elde ettiği birikim ve tecrübeleri siyasi alana yansıtmasını arzu etmektedir.

ÇİLELİ ANADOLU İNSANININ ONDAN HAKLI TALEBİ VAR

1992'te merhum Mehmet Akif İnan'ın bir mektubuyla başladığı sendikal çalışmaları 23 yıl geride kaldı. Bu rakam önemlidir. Anadolu insanı bundan sonra bir o kadar süre de siyasal çalışmalarıyla şehid kanlarıyla yoğrulmuş ecdad yadigârı bu güzel vatana hizmet etmesini arzu ve niyaz etmektedir. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.