• İHSANBAŞKAN

Camii ve Külliye Mimarisiyle örnek eser

SAMSUN HABER Haber Girişi : 31 Ağustos 2016 22:20
 Camii ve Külliye Mimarisiyle örnek eser
İlkadım Belediyesi tarafından hayata geçirilen Karadeniz'in en büyük Camii ve Külliyesi'nde çalışmalar devam ediyor.
Bu eser Camii ve Külliye Mimarisiyle örnek olacak

İlkadım Belediyesi tarafından hayata geçirilen Karadeniz'in en büyük Camii ve Külliyesi'nde çalışmalar devam ediyor.

DEV KÜLLİYE

Selçuklu mimarisi kullanılarak doğal taş ve ahşap malzemelerin kullanılarak inşa edilen Camii ve Külliye, 5 bin kişilik cemaat kapasitesi, 200 araçlık otopark, toplantı salonları ve eğitim merkezleri ile dev bir eser olacak.

BAYANLARA UNUTULMADI

Baruthane Mahallesi Ihlamur Bulvarı üzerinde 6,5 dönüm alan üzerine inşa edilen Karadeniz'in en büyük Camii ve Külliyesi özelliği olan dev eserin her bir köşesi özel ve örnek olarak yapılıyor. Deniz'i gören ahşap malzeme ve kesme taş kullanılarak Türkiye'ye örnek gösterilecek Camii ve Külliye'de bayanlar için ayrı abdest ve ibadet yerleri de düşünüldü.

BETON ÇALIŞMALAR BİTTİ.

Samsun'da Türkiye'ye örnek olacak Camii ve Külliye Projesini kazandıracaklarını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Projemizin başlangıç aşamasında söz verdiğimiz gibi tamamen Selçuklu Mimarisine uygun kesme taş ve ahşaptan inşa edeceğimiz Cami ve Külliyemiz için çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Projemizin beton dökme çalışmaları sona erdi. Şimdi dev eserimiz, kesme taş ve ahşap malzemeler kullanılarak inşasına devam edilecek. Taş işçiliği ile öne çıkan birçok ilimizi ziyaret ederek, Selçuklu dönemine ait camii, külliye ve medreseleri inceledik. Camii ve Külliyemiz için ülkemizin birçok il ve ilçesinde bulunan Selçuklu eserlerini yerinde gördük. Taş işçiliği ile öne çıkan şehirlerde medrese, külliye ve camilerin taş örneklerini inceleyerek fikir sahibi olduk. Mimarisi ile dikkat çekecek olan Camii ve Külliye Projemiz, hizmete açıldığında Türkiye'nin sayılı eserler arasına girecek. " dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.