• İHSANBAŞKAN

1 MAYIS, SİYASİ PARTİLERİN VE İLLEGAL ÖRGÜTLERİN GÜNÜ DEĞİLDİR

DERNEK-SENDİKA Haber Girişi : 01 Mayıs 2014 11:44
 1 MAYIS, SİYASİ PARTİLERİN VE İLLEGAL ÖRGÜTLERİN GÜNÜ DEĞİLDİR
Demokratik Sendikalar Konfederasyonuna(DESK) bağlı Demokratik Ofis Sen(DOS) Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, basına yazılı açıklama yaparak çok sert cümleler kullandı
1 MAYIS, SİYASİ PARTİLERİN VE İLLEGAL ÖRGÜTLERİN GÜNÜ DEĞİLDİR.

 Demokratik Sendikalar Konfederasyonuna(DESK) bağlı Demokratik Ofis Sen(DOS) Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, basına yazılı açıklama yaparak çok sert cümleler kullandı " Toplu Görüşme sürecinde emekçiye destek vermeyen ve 1 Mayıs bahane ederek taksim'e çıkacağız diyen, siyasi partilerin ve illegal örgütlerin orada ne işi var? "  dedi.

Demokratik Ofis Sen(DOS) Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, basına yazılı açıklama şunları söyledi; "toplu görüşme sürecinde memur masada satılırken emekçinin yanında yer almayanlar ne hikmetse bugün bugün 1 mayıs'ı bahane ederek Taksim' çıkacağız diye diretiyorlar. 1 Mayıs emekçilerin bayramı ve dayanışma günüdür. Toplu görüşme sürecinde emekçilerle dayanışmayan ve o pazarlık sürecinde kamu çalışanlarına sahip ve destek çıkmayıp, adeta onları yalnızlaştıranların, siyasi partilerin ve illegal örgütlerin orada ne işi var? Bırakın bu emekçi ağızlarını sizin niyetiniz apaçık ortadadır ki; niyetinizin üzüm yemek değil de, bağcıyı dövmek olduğunu deliler bile anladı. Enflasyon bile 7,2 iken memura 3+3 zam artışı yapıldığında siz neredeydiniz, çokoprens almaya mı gittiniz? Önce siz destek çıkmayı ve dayanışmanın ne olduğunu öğrenin sonra gelin bayramı hep birlikte kutlayalım. Hani derler ya; kötü günümde yanımda olmayanların, iyi günümde hissesi yoktur. Bu sebeple,  bugün de bizim bayramımız da sizin yeriniz yoktur" dedi.

 

Fevzi Gül, 4688 sayılı sendikalar kanunun sadece kâğıt üzerinde kaldığını belirterek şunları söyledi; gül, "2013 yılında kapalı kapılar ardında yapılan toplu görüşme, tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. Çünkü o gün memura reva görülen ve kapalı kapılar ardında yapılan anlaşma ile bugün memurlar yoksulluk sınırının altındaki rakamlara mahkûm edilmişlerdir. 4688 sayılı yasa çiğnenmiş, yetkili sendikanın dışındaki sendikalardan görüş ve fikir alınmamıştır. O gün bunlar yaşanırken, bugün taksime çıkacağız diye direnenler, acaba o gün nerdeydiler? Neden kamu çalışanlarına sahip ve destek çıkıp, dayanışma örneği göstermediler" dedi.

Demokratik Ofis Sen(DOS) Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, cümlelerine şöyle devam etti. Gül, "Hükümetin aylar öncesinden ben taksimi 1 Mayısa kapatıyorum demesi de kutuplaşmanın ve restleşmenin zemini hazırlamış ve bu açıklama ile toplu görüşme masasında sürdüğü, ben ne dersem o olur felsefesi ve anlayışını devam ettirmiştir. Bu tür çıkışlar ve yasak koyma zihniyeti ortamı gerdiği gibi bir takım illegal örgütlerin de ekmeğine yağ sürmektedir" dedi.

Demokratik Ofis Sen(DOS) Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, son olarak cümlelerini şöyle tamamladı; "Her geçen gün asgari geçim haddi, yoksulluk sınırı ve açlık sınırı artmaktadır. Memur ve emeklilerimiz bunların altında kalan gelirlere mahkûm edilmekte ve inim, inim inletilmektedir. Milli gelir dağılımı adaletsizdir. Çalışan ve üreten insanlarımız adeta cezalandırılmaktadır. Buna biran evvel son verilmeli, adaletli gelir dağılımı, eşit işe eşit ücret sistemi, herkesin hakkını aldığı adil bir düzen kurulmalıdır. Bu nedenle çalışanların yani bizlerin taleplerine kulak verilmelidir.

 Bu duygu ve düşüncelerle, emeği ile geçinenlerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı Kutlu Olsun" dedi.

 

Etiketler : 1 MAYIS
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.